BASIC PROJECT FOR THE PEDESTRIAN FOOTBRIDGE AT MONPÁS POINT

Study and design of the layout for the footbridge to Monpás point, over the wave impact zone. This walkway consists of metal gantries every 12-15 m, joined by beams, all with a double-T type profile. The wooden frame constitutes the finished flooring. The foundations present a unique challenge. On one hand, it is necessary to adapt them to each support point; on the other, access for transporting materials and equipment is quite difficult. The solution lies in injecting reinforced concrete from small platforms supported by the sections that have already been built. A particularly important aspect of the study is the construction process in an area that is difficult to access, as well as the handling of materials, all with minimal environmental impact.

  • CUSTOMER: DIRECCIÓN GENERAL DE COSTAS - MINISTERIO DE MEDIO AMBIENTE
  • AUTHOR OF THE PROJECT: FERNANDO RUIZ LACASA | JAVIER ERREA ARGAIZ
  • LOCALIZATION: DONOSTIA SAN SEBASTIÁN, GIPUZKOA
  • YEAR: 2006
  • TYPE: CIVIL WORKS
<< back